Installaties

Vectorsysteem

De Vector is het automatisch voersysteem van Lely waarmee koeien 24/7 met de juiste hoeveelheid en afgestemde rantsoen gevoerd kunnen worden. Elke koe heeft hiermee toegang tot vers voer dat past bij haar unieke behoeften en wanneer zij dat wil. Een systeem dat flexibel en meetbaar is, tijd bespaart en het natuurlijke ritme van de kudde ondersteunt.

Vector voerkeuken

De Vector voerkeuken is een ruimte waar het voer wordt opgeslagen, geselecteerd, opgepakt en in de Vector wordt geladen. Voor gebruik van de Lely Vector wordt er in de voerkeuken een kraanconstructie met voergrijper geïnstalleerd. Deze beweegt automatisch naar het juiste blok (kuil)voer om het juiste rantsoen af te wegen en te mengen. De voergrijper scant met hulp van een laser en een camera de hoogte van het voer. De voerkeuken biedt ruimte om elke gewenste voerstrategie toe te passen en kan meegroeien met het bedrijf.

De magnetische veiligheidsschakelaar van Boetech is een oplossing om deuren in uw stal deel uit te laten maken van het Vector-systeem. Deze veiligheidsschakelaars worden op staldeuren gemonteerd zodat de Vector kan registreren of een staldeur open staat of niet. Zo kan worden voorkomen dat de Vector dwars door een staldeur heen gaat. 

Installaties op maat

Als partner van Lely installeert Boetech de Vector ‘voerkeuken’ systemen en kunnen wij uit eigen productie, hekwerken en deursensoren leveren die op het systeem aansluiten. Aangezien elke situatie en behoefte bij u als melkveehouder anders is, wordt op basis hiervan een op maat oplossing aangeboden.

De adviseurs van uw Lely Center geven u graag advies over het inrichten van bestaande ruimtes op uw melkveehouderij tot voerkeuken.